We hebben een aantal mooie papiersoorten voor jullie geselecteerd. Uit deze mooie selectie kunnen jullie een keuze maken, voor het drukwerk van het door jullie gekozen en ontworpen geboortekaartje. Ook voor de kraamborrel kaartjes of polairoidfoto’s, kunnen jullie een keuze maken uit deze verschillende papiersoorten. Het papiersoort heeft een groot effect op hoe jullie ontwerp er uiteindelijk gedrukt en wel uit komt te zien. Het is daarom verstandig om deze pagina goed te lezen en bij twijfel over papiersoorten contact met ons op te nemen. Wij kunnen jullie hierin goed informeren. Mochten jullie bijvoorbeeld 2 verschillende papiersoorten willen zien, dan kunnen jullie deze bij ons opvragen. Tegen enkel verzendkosten, sturen wij deze dan naar jullie toe. We hebben ook een voorbeeldje waarop foliedruk te zien is.

Hebben jullie advies of hulp nodig om de juiste keuze in papiersoort te maken? Neem dan contact met ons op, we adviseren en helpen je jullie graag. Zo kunnen wij bijvoorbeeld met jullie meekijken en meedenken op welk papier jullie ontworpen kaartje het beste uit zal komen.

Bekijk hier ons aanbod aan papiersoorten. Staat jouw gewenste papiersoort er niet tussen? Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Laat hier je bericht achter:

Contact informatie

Bereikbaar op werkdagen van 09:00 u tot 19:00 u

Socials:

PAPIER SOORTEN

OLD MILL

Old Mill heeft de uitstraling van klassiek (hand)geschept papier, alleen dan zonder de scheprand. Het ruwe oppervalk voelt prettig aan en is kenmerkend voor deze papiersoort. Het is het zusje van de Tintoretto. Waar bij Tintoretto grote kleurvlakken niet altijd helemaal dekkend zijn, is dit bij Old Mill wel het geval. Het is dan vooral ook erg mooi als op het gekleurde vlak gebruik wordt gemaakt van zwarte letters, uitgespaarde letters of een foliedruk.

Old Mill is zeer geschikt om te worden voorzien van foliedruk. Houdt in het ontwerp rekening met het ruwe oppervlak, welke de afdruk en de foliedruk kunnen beïnvloeden! Kleine teksten en fijne details in foliedruk komen bijvoorbeeld anders uit op dit papier. Het kan er iets minder strak uit komen te zien als op glad papier (wat juist een leuk effect geeft).

TINTORETTO

Ongestreken karton met viltmarkering en katoenvezel. De viltmarkering en de katoenvezel geven het papier een echte klassieke uitstraling en zo voelt het ook aan! Het is het zusje van Old Mill, met meer structuur en vezels. Tintoretto is minder geschikt voor het drukken van kleurvlakken en foto’s. We zeggen niet dat jullie dit papier niet moeten kiezen, maar jullie moeten er rekening mee houden dat het niet helemaal dekkend kan zijn. Wanneer bijvoorbeeld de gehele voorkant van het kaartje oud roze wordt gedrukt, kan het zijn dat er witte puntjes blijven staan op het kaartje op de toppen van de structuur en vezels. Dit kan een ontwerp juist een mooi en speels effect geven, maar houdt hier dus wel rekening mee.

Tintoretto is geschikt om te worden voorzien van foliedruk. Houdt in het ontwerp rekening met het ruwe oppervlak, welke de afdruk en de foliedruk kunnen beïnvloeden! Kleine teksten en fijne details in foliedruk komen bijvoorbeeld anders uit op dit papier. Het kan er iets minder strak uit komen te zien als op glad papier (wat juist een leuk effect geeft).

ACQUERELLO

Acquerello Gesso is een ongecoate papiersoort met viltmarkering. Het heeft een fijne viltmarkering met een lijnenstructuur aan beide zijden van het papier. Acquerello Gesso heeft een klassieke uitstraling, welke zeer geschikt is voor geboortekaartjes. Deze papiersoort is vanwege het gestructureerde oppervlak minder geschikt voor strakke foto’s en grote kleurvlakken.

Acquerello is geschikt om te worden voorzien van foliedruk. Houdt in het ontwerp rekening met het ruwe oppervlak, welke de afdruk en de foliedruk kunnen beïnvloeden! Kleine teksten en fijne details in foliedruk komen bijvoorbeeld anders uit op dit papier. Het kan er iets minder strak uit komen te zien als op glad papier (wat juist een leuk effect geeft).

METALLIC

Een papiersoort van metallic ongestreken karton. Het heeft een parelmoeren glans en ijswitte kleur die je (onder het juiste licht) tegemoet glittert. Het geeft een extra dimensie aan het drukwerk. Goede drukeigenschappen, ook foto’s of grotere kleurvlakken komen heel mooi uit. Zeer geschikt papiersoort voor geboortekaartjes en uitnodigingen. Heeft eigenlijk niet veel onmogelijkheden, als het gaat om mooi drukwerk.

Sirio Pearl Ice White is tevens zeer geschikt om te worden voorzien van foliedruk.

NATUURKARTON

Hagelwitte natuurkarton is een matte ongecoate papiersoort. Dit is de meest witte papiersoort voor geboortekaartjes en wordt vaak gekozen voor kleurrijke ontwerpen. Het is, na het sulfaatkarton, het meest populair voor het drukken van geboortekaartjes en uitnodigingen.

Natuurkarton heeft eigenlijk niet veel onmogelijkheden, als het gaat om mooi drukwerk. Natuurkarton is zeer geschikt om te worden voorzien van foliedruk.

SULFAATKARTON

Tweezijdig gestreken sulfaatkarton is de meest gebruikte papiersoort voor geboortekaartjes. De kleur is off-white. De dubbele strijklaag geeft extra stijfheid en stevigheid aan het papier. Het tweezijdig gestreken sulfaatkarton is aan beide zijden gecoat (glad oppervlak). Dit maakt het papier zeer goed geschikt voor het afdrukken van foto’s en grote kleuroppervlakken.

Net als het natuurkarton, heeft dit papier weinig onmogelijkheden als het gaat om mooi drukwerk. Het is geschikt voor de meest uiteenlopende ontwerpen. Tweezijdig gestreken sulfaatkarton uitermate geschikt om te worden voorzien van foliedruk.

BIOTOP NATURELLE

Biotop naturelle is een lichte crème getinte papiersoort. Het is eigenlijk hetzelfde papier als het hagelwitte natuurkarton. Het heeft dezelfde ongecoate matte uitstraling, maar door de crème tint is het net iets natuurlijker.

Dit papier heeft weinig onmogelijkheden als het gaat om mooi drukwerk. Het is geschikt voor de meest uiteenlopende producties. Biotop naturelle is zeer geschikt voor foliedruk.